FAQ

Bekijk hier onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wat is een Biobased Proeftuin?

Een Biobased Proeftuin is een testvak waarin natuurlijke materialen worden getest. Deze natuurlijke materialen groeien op korte termijn terug. Hierdoor zijn ze een onuitputtelijke bron van materialen.

Waarom een Biobased Proeftuin?

Er vinden veel ontwikkelingen en innovaties plaats op het gebied van duurzaam bouwen. Met deze Biobased Proeftuin dragen we een steentje bij aan de verduurzaming van ons land en wordt de markt gestimuleerd om te innoveren. Ook wordt zo bijgedragen aan de transitie van traditionele materialen naar duurzame biobased varianten binnen de Grond-, Weg- en Waterbouwsector.

Waar vind ik de Biobased Proeftuin?

De Biobased Proeftuin is te vinden op de Bosrandweg (N231) te Aalsmeer, ter hoogte van het Amsterdamse Bos. Het is een stuk van ca. 850 meter, startend na de rotonde. Navigeer naar parkeerplaats Schinkelbos als je een kijkje wilt komen nemen.

Hoe ziet de Biobased Proeftuin eruit?

De weg is volledig – van berm tot berm – ingericht met zoveel mogelijk biobased materialen. Niet alle materialen zijn zichtbaar voor het blote oog, daarom is er een informatiebord langs de weg geplaatst.

Wat voor natuurlijke materialen zie ik in de Biobased Proeftuin terug?

In de Biobased Proeftuin kan je de volgende natuurlijke materialen terugvinden:  miscanthusgras, bamboe, suikerriet, bermgras, hars, natuurvezels en pyrolyse-olie. 

Hoe lang loopt deze Biobased Proeftuin?

De komende 10 jaar worden er in en op de Bosrandweg (N231) materialen getest.

Wat is het doel van de Biobased Proeftuin?

Het doel van deze Biobased Proeftuin is om producten met een biobased bestandsdeel te ontwikkelen die door heel Nederland kunnen worden gebruikt en uiteindelijk één of meerdere alternatieven te ontwikkelen voor fossiele grondstoffen.

Waar kan ik vinden welke nieuwe materialen aan de Biobased Proeftuin worden toegevoegd

Deze website krijgt na elke monitoring een update.

Kan ik een rondleiding krijgen in de Biobased Proeftuin?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Neem contact met ons op.

Hoe vaak moet in de Biobased Proeftuin materiaal worden vervangen?

Het materiaal/product wordt vervangen wanneer het niet meer voldoet aan de veiligheidseisen.

Waar kan ik terecht met aanvullende vragen of klachten?

Voor aanvullende vragen of klachten kan je terecht bij Dura Vermeer en/of de provincie Noord-Holland. De contactgegevens vind je hier.

Ik ben journalist en wil graag een artikel schrijven over de Biobased Proeftuin. Met wie kan ik contact opnemen?

Dat kunt u het beste doen via de contactpagina